Natsejlads

Holdliste nederst på siden

Hos Københavns sejlerskole afholder vi natsejlads kurser hen over sommeren. kurset henvender sig til dig der allerede er i besidelse af et komplet dueligheds bevis for sejl og som gerne vi prøve kræfter med at navigere og sejle om natten.

På dette kursus er kursisterne selv med til at lave sejlads planlægningen og i det hele taget bruge alt det som man fik med sig fra dueligheds kurset.

Kurset starter (alt afhængig af årstiden) 1,5 time før solnedgang hvor vi gør sejl klar. Vi sejler ud lige inden det bliver mørkt og forsætter hele natten ind til solen igen står op.

Sejlklar

Natsejlads er for mange et nyt kapitel og det er derfor vigtigt at vi før solnedgang gør båden klar til nattens aktiviteter. Nattevagter skal være planlagt, motoren tjekket, løse objekter stuvet af vejen, sikkerhedsudstyr, lys og lygter skal være tjekket og gjort nemt tilgængeligt og vi har selvfølgelig også tjekke op på vejret.

Klædt på til mørket

Fra solnedgang til solopgang kan det blive koldt på havet, også selv om sommeren. Din beklædning er derfor vigtigt for at gøre natsejlads en behagelig oplevelse. Den bedste måde at holde sig varm på er med flere lag dækket af noget vind og vandtæt, så du nemt kan regulere hvor meget du har på.

Sikkerhed om natten

Det allervigtigste sikkerhedsudstyr er din redningsvest. Uanset om det er lyst eller mørkt bære vi altid redningsvest når vi er på vandet. Påsæt evt. en lille vandtæt lygte til vesten, hvis der skulle opstå en mand overbord situation i mørket. Af samme grund er det også vigtigt at have livlinjer fastgjort til mandskab og skib, specielt for ham eller hende som har vagt. Nøglen til sikkerhed om natten ligger i synlighed.

Lys

Det tager et stykke tid (ca. 20 minutter) for vores naturlige nattesyn at sætte ind – og det er her magien begynder. Selvom du bør have et godt spotlys til rådighed, bør du holde det slukket så lyset ikke forhindrer dine øjne i at vænne sig til mørket. Når det er sagt, så er der situationer hvor et tændt, stærkt lys ombord gør natsejlads meget mere sikkert. For eksempel når du sejler ind i en havn, skal navigere eller identificere et ukendt objekt i vandet.

Der er etablerede standarder for lysdisplays egnet til navigation om natten, disse fungerer både for fartøjer og diverse navigations-hjælpemidler, her vil vi benytte os af skibet kortplotter og andre instumenter. Vi vil sejle forholdsvis tæt på skibs ruter så vi kan identificere de forskellige typer af fartøjer samt deres aktivitet, og analysere de forskeldige fyr vi passerer.

Nattevagt

På grund af det nedsatte udsyn om natten er det utroligt vigtigt at holde behørigt eller skærpet udkig. Dette er lettest i fuldmånelys, men uden fyldmåne er alt mørkt derude! I så fald er der forskellige faktorer som dikterer vores nattevagts plan.

Navigation

Vores kortplotter viser os hele tiden hvor vi er og det er selvfølgelig en kæmpe sikkerhed, men inden vi kan gøre brug af den skal vi sørg for at vores koordinater er klare når vi sætter kursen for natten. 

Når først du har styr på basisområderne og procedurerne på din båd vil du være klar til at nyde de specielle oplevelser som natsejlads kan give. 

Priser

Kurset koster 2990,- kr.

Venteliste

Er holdet fuldtegnet kan man skrive sig på “Venteliste”. Ventelisten fungerer ligesom al anden tilmelding efter “først til mølle” princippet. Vælger du at blive skrevet op, registreres tiden og datoen for din opskrivning. Ved et eventuelt afbud tilbydes den først opskrevne en plads på det pågældende hold. Opskrivning på venteliste gælder kun for det enkelte hold hvorpå man opskrives.

Ønsker du at blive skrevet på venteliste til det pågældende hold, skal du notere dig holdnummeret, klik på linket “Venteliste” under tilmelding og udfyld felterne på Ventelistesiden.

Holdliste

Lørdag kl 21.00 – Søndag 05.00

HoldnrHoldPladserTilmeld
2080Nat Sejlads

Ingen ledige pladser

Tilmeld
2080Natsejlads

Ingen ledige pladser

Tilmeld